vineri, 4 septembrie 2015

Simboluri stravechi - partea II


 II. TRIQUETRA este un alt simbol vechi datand apoximativ din 500 I.Hr. fiind dificil de a data originea lui  si daca a fost utilizata pentru prima data intr-un context crestin sau pagan. A fost preluat de catre celti, simbolizand pentru ei Tripla Zeita (cele trei fete ale zeitei Maiden: fecioara, mama si Crone) corespunzand  celor  trei faze ale Lunii. Este un cuvant derivat din latinescul TRI- trei si QUETRUS- incoltit, sensu; l sau original fiind de “triunghi” si a fost folosit pentru a denumi diverse forme cu trei colturi.
In prezent  cuvantul a ajuns sa se refere la o anumita forma mai complicata formata din trei ovale ascutite (vesicae piscis), uneori avand in plus un cerc in interiorul sau, in jurul simbolului semnificand protectia, infinitul si eternitatea. Cercurile sunt trase in jurul nodurilor celtice pentru a reprezenta Unitatea spirituala cu Divinitatea, o conexiune care nu poate fi rupta.
De-a lungul secolelor simbolul este folosit pentru a reprezenta elementele fundamentale : aer, apa si pamant sau ciclul infinit de viata, de existenta: fizic- material-spiritual. Multe sisteme de 3(trei) pot fi reprezentate prin acest simbol : trecut-prezent-viitor; gand-sentiment-emotie; Sfanta treime: Tatal- Fiul -Sfantul Duh; viata- moarte-renastere; creare-conservare-distrugere; canalele de energie tantrice: ida-sushumna-pignala; trinitate hindusa: Shiva- Brahma-Vishnu; in conceptele alchimiei : sulf-mercur-sare, iar in magie ca si Puterea celor Trei.
Simbolul poate fi folosit in timpul meditatiei ca portal de trecere dintr-un plan dimensional  in altul. Se poate purta la gat ca si bijuterie sau  se poate aplica periodic pe chakre, in special pe chakra inimii Anahata. Are capacitatea de a avertiza impotriva pericolelor iminente si de a indeparta entitatile malefice si negative din preajma utilizatorului. La nivel energetic regleaza nivelul de deschidere al chakrelor si inlesneste primirea darurilor divine, in special darul vindecarii, al clarviziuni si al clarauzului.

Recomand sa fie purtata la gat sau utilizata asupra persoanei pentru vindecare si protectie.

by KrysTyna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu