luni, 5 octombrie 2015

Corpuri subtile




Dupa cum ne arata traditia ezoterica si citirile date de catre clarvazatorii din epoca moderna omul, dar nu numai ci si plantele,animalele chiar si obiectele, prezinta un camp energetic numit Aura. Putem vizualiza toate energiile acestor corpuri subtile sub forma unei sfere care se roteste în jurul nostru.
  Caracteristica primara a campului energetic uman este de a absorbi si metaboliza energia Universala prin centri energetici numiti chakre( din sanscrita “roata”) care au forma de vartej ( latina vortex).
Aura umana este compusa din sapte straturi care se intrepatrund unele cu altele  si se extind dincolo de corpul fizic, ele sunt numite corpuri subtile.  Substanta care le compune devine tot mai subtila cu incepere de la primul strat pina la ultimul, al saptelea care indica prezenta unor vibratii de frecventa tot mai inalte. Corpurile enrgetice se diferentiaza intre ele prin functii, forma, culori, nu doar prin frecventa vibratiei.
Cele sapte nivele ale campului aural sunt : eteric,emotional, mental, astral,  eteric matrice, celest (divin) si keteric (cauzal).
 
1.                   Corpul eteric : eterul este starea intermediara intre materie si energie,  corpul eteric este o dublura a corpului fizic si il copiaza cu fidelitate chiar si cu organele interne si cu toate partile anatomice. Apare ca un ansamblu de linii  luminoase, scanteietoare a caror culoare poate varia de la abastru palid la gri. La persoanele mai sensibile are tonuri de albastru, iar la persoanele mai robuste si atleti de gri. Contine toate informatiile despre  relitatea materiala proprie a individului si reflecta toate procesele fiziologice care au loc in corpul fizic.Se simte la o distanta de pina la 5 centimetri de corpul fizic.

2.           Corpul emotional dupa cum ii spune si denumirea este conectat la emotii si sentimente. Se simte in afara corpului fizic la 5-20 centimetri si este constituit din ingrosari fluide de culori in miscare, culori ale curcubeului  ce variaza de la intunecoase la stralucitoare in functie de emotiile si limpezimea  sentimentelor noastre sau de gradul de confuzie ce ne caracterizeaza. Acest corp este interfata dintre corpul fizic si cel spiritual, are o frecventa mai inalta decat corpul eteric si este corpul cu care noi calatorim in astral, in timpul meditatilor , chiar si atunci cand dormim.

3.           Corpul mental  este in legatura cu activitatea intelectuala si cu functiile mentale, are o culoare dominanta de galben cu diverse nuante si tonalitati in functie de formele gand pe care le emitem in diverse situati. Daca un gand, o idee  este clara si bine conturata  culoriile emotiilor sunt luminoase si vii, altfel vor fi nuante opace, aproape sterse  si intunecoase. Depaseste corpul fizic cu 20—30 de centrimetri si are o vibratie mai inalta, intensa ca cea a corpului eteric.


4.            Corpul astral este amorf si prezinta culori mai intense si stralucitoare decat ale corpului emotional, adesea fiind traversat de lumini orbitoare  rozalii -verzui. Acest corp reprezinta toate experientele de tip afectiv care ne strabat chakra inimii. Aici se observa schimbul enrgetic dintre doua persoane, daca inima este inchisa in resentimente  si ura sau alte sentimente negative culorile corpului cauzal vor fi inchise, stinse, lipsite de culoare, cand o reletie sentimentala sau o prietenie se destrama fluxurile energetice ce legau aura acelor persoane se intrerup aproape simultan. Daca relatia dintre doua persoane este de respect si iubire  culorile corpului vor fi infuzate de nuante de roz trandafiriu spre rosu. Interactiune enrgetica bazata pe simpatie/ antipatie si dragoste/ ura apare la nivelul corpului astral.

5.           Corpul eteric matrice contine toate formele de existenta in plan fizic ca si cum ar fi vorba despre  negativul unei fotografi. El reprezinta arhiva existentei noastre si este strabatut de linii, fire de culoare albastru-cobalt. Daca corpul eteric se imbolnaveste, atunci acest corp matrice actioneaza aspura lui pentru a sustine procesul de regenerare. Vindecarea prin sunete  vibrationale( cu boluri tibetane) se face pe aceste nivel.

6.           Corpul celest (divin) este un corp emotiv transpus la nivel spiritual. Este perceptibil ca un ansamblu de  nuante delicate de raze argintii, aurii si sidefii, emitand o lumina foarte stralucitoare. Acest corp reprezinta dimensiunea prin care se obtine cresterea nivelului de cunaostere( prin practicarea meditatiei ) si el contine toate adevarurile pe care fiecare dintre noi il cauta. Telepatia sau vindecarea la distanta se obtine prin acest corp, si totodata toate formele de misticism menite sa ne conduca la extaz spiritual.

7.            Corpul keteric sau cauzal indica nivelelul mental al planului spiritual.  Termenul keteric ” deriva din ebraica “kether” simbolizand “ coroana”. Prin acest corp experimentam unirea cu Divinitatea, senzatia de a fi UNU.  Are o energie de vibratii foarte inalte, iar culoarea predominanta este auriul, avand forma de filamente minuscule care inchid nivele precedente ale aurei ca o retea. Acest corp are forma unui ou si  contine informatii despre vietile trecute , iar zona de dedesubt ce includ straturile de la 1 la 6 se refera la incarnarea actuala.

In corpul keteric este inscris  proiectul de viata al persoanei si deschiderile spirituale ce il leaga de planul cosmic.
Aura umana se poate extinde foatre mult in sus, depinde de cat de constiinciosi suntem in cele ale meditatiei si ale curatarilor tuturor corpurilor subtile. “ Chiar daca se retine ca aura umana se caracterizeaza prin sapte zone externe de energie, difuzarea acesteia este insa fara limite..regiunea cea mai din exterior, spre deosebire de cele din interior, nu are o limita, de aceea este posibil sa se extinda la infinit.” Joe H.Slate ( 'Aura Energy for Health, Healing and Balance' )

                                                                                                        


by KrysTyna





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu