marți, 13 octombrie 2015

Chakre - part one



 
Chakrele  – “... suntem un cerc in alt cerc..fara inceput si fara sfarsit..de la marile galaxii in forma de spiarala, aflate la distante de mii de ani lumina, pina la trilioanele de atomi care se rotesc intr-un graunte de nisip, Universul este format din roti de energie care se invart... in interiorul fiecaruia se invart sapte centri de enrgie, sapte roti.. care alcatuiesc o formula profunda a totalitatii in care sunt integrate minte, suflet si spirit... oferind instrumentele necesare pentru crestere personala si planetara..'” Anodea Judith

Energia vitala( prana la indieni; chi la chinezi) este furnizata in corpul fizic si in corpurile subtile prin centri energetici numiti chakre. Chakrele principale  sau majore sunt in numar de sapte (7) si sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale in dublul eteric al corpului fizic, minore acestea se formeaza in punctele aurei unde liniile energiei se intersecteaza de douazeci si una de ori, impreuna cu proiectile lor de pe partea posterioara acorpului- anti-chakrele formeaza torusi, vortexuri de energie. Chakrele 1 si 7  sunt unice, ele nu au fata posterioara, doar cele de la  2-6.

Cyndi Dale face urmatoarea afirmatie in legatura cu aceasta trasatura caracteristica a chakrelor si anti chakrelor:  “ in general toate referirile la sistemul energetic uman se limiteaza sa ia in considerare  fateta frontala a chakrelor...  ca si corpul uman, care are o latura anterioara si una posterioara, la fel si sistemul chakrelor este structurat in acelasi mod...Activitatea cu sistemul chakric posterior se poate considera importanta prin faptul ca putini se ocupa de ea.In ansamblu, ignorand jumatate din sistemul energetic uman( mai exact, fateta posterioara, sinele ascuns, ocult, aflat  in umbra), cea mai mare partea comunitatilor terapeutice metafizice trece peste un aspect semnificativ al naturii umane”. Chakrele anterioare sunt in legatura cu emisfera stanga, cu comportamentele si situatiile constiente, de tip rational. Chakrele posterioare sunt in schimb in relatie cu sinele inconstient,ele sunt in legatura cu experienta indirecta, irationala, intuitia, facand legatura cu emisfera dreapat.. Ele controleaza  tot ce “nu se vede, dar se simte”, au legatura cu “zona din penumbra”, cu vietile anterioare ,, puterile, visele, premonitiile si opiniile negate ale individului”

Pe langa aceste 7 chakre principale  mai exisa si 21 de chakre secundare, ale fiecarui organ fizic, de exemplu: chakrele din spatele genunchilor, sau chakrele care vse gasesc in palme si talpile picioarelor, ale ficatului, stomacului, splinei, etc. Fiecare chakra are functii bine stabile si definite si  poseda calitati proprii.
Fluxurile de enrgie furnizate de chakre sunt indreptate  spre diferite sectoare ale aurei si ale corpului fizic prin mijlocirea “ nadi” care sunt niste canale energetice care prezinta anumite analogii  cu meridianel medicinei traditionale chineze. Cele mai importante nadisuri sunt : ida, pingala si sushumna.
Ida este de valenta feminina-Yin si controleaza toate procesele mentale, iar pingala este de valenta masculina - Yang si controleaza procesele vitale,dinamice si fiziologice, ele au o miscare sinusoidala pe partile canalului sushumma care are in schimb o miscare rectilinie. Sushumma -canalul central trece prin coloana vertebrala si isi are originea in chakra Muladhara.


https://www.youtube.com/watch?v=5XGYAsMajAo
by KrysTyna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu