luni, 1 iunie 2015

Luna – specificitatea vietii copilariei

Influenta Lunii se resimte in mod special in primii ani din copilarie; perioada in fiecare individ isi dezvolta personalitatea. In astrologie, Luna, este asociata fortei psihice, echilibrului, sensibilitatii, inconstientului, fragilitatii; forte ce se dezvolta inca din copilarie.  Ceea ce ilustreaza Luna in harta natala a unui individ in momentul nasterii; legatura mama-copil, necesitatile copilului (fizice, psihice, emotionale), modul in care este perceputa mama.Influenta Lunii se resimte in mod special in primii ani din copilarie; perioada in fiecare individ isi dezvolta personalitatea.
In astrologie, Luna, este asociata fortei psihice, echilibrului, sensibilitatii, inconstientului, fragilitatii; forte ce se dezvolta inca din copilarie. Ceea ce ilustreaza Luna in harta natala a unui individ in momentul nasterii; legatura mama-copil, necesitatile copilului (fizice, psihice, emotionale), modul in care este perceputa mama. Numai datorita influentei Lunii, sentimentele si emotiile individului, capata noi valente si noi puteri; gandurile si reflectiile individului; sufletul se deschide, iar subconstientul capteaza cele mai insesizabile modificari ale mediului; conturand inflexiuile viitoarelor noastre trairi, ceea ce se reflectain devoltarea individului de la planul copilariei spre planul maturizarii; astfel mama isi poate ajuta si indruma copilul (care nu este constient de acest proces),dandu-i posibilitatea de a alege experiente si oportunitati, de a-si imbunatatii in mod spiritual caracterul personal; acest fapt ducand la dezvoltarea unitatii dintre sine si spirit.
“Copilul meu e cu capul in luna!” –ii vorbim si nu raspunde; este total absorbit de visarile sale; isi construieste lumi imaginare; dandu-ne impresia ca nu mai exista nimic pe lumea asta care sa-i atraga atentia.
COPILUL, in semne de foc (Berbec, Leu, Sagetator) – sunt plini de viata si de energie la un grad atat de mare, incat de foarte multe ori e dificil sa-i subjugi pentru ai mentine in limitele securitatii si al bunului simt. Aventurosi, creativi, comunicativi, pot practica sporturi, sa joace in piese de teatru, sa se joace de-a scoala, sa practice drumetii.
COPILUL, in semne de pamant (Taur, Fecioara, Capricorn) – sunt prevazatori, logici, practici, stabili, increzatori. Au aptitudini artistice, tehnice, organizatorice. Acesti copii raspund extraordinar de bine la sarcini si intuiesc ceea ce se asteapta de la ei. Au un instinct de a da valoare a tot ceea ce exista in jurul lor.
COPILUL, in semne de apa (Rac, Scorpion, Pesti) – sunt introspectivi, emotionali, sensibili cu o imaginatie bogata. Au aptitudini pentru literatura, arta, talentul de a descoperii informatii secrete, creativi. Activitati precum inotul sau alte sporturi de apa,ii ajuta la pastrarea unui echilibru
emotional.
COPILUL, in semne de aer (Gemeni, Balanta, Varsator) – sunt axati pe interactiune sociala si schimbul de idei, pe comunicare mentala, extrovertiti, inteligenti, exploratori. Au apitudini de negociere, artistice (muzica, dans, desen).De aceea trebuie integrati de mici in grupuri, deoarece au nevoie sa interactioneze permanent, ar fi o mare greseala sa-l lasati sa se joace singur.



15-03-2010 by MicaSia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu