Alimentatia,
este primordiala pentru existenta noastra, prin ea creem o energie
care echilibreaza si armonizeaza organismele vii cu energia
cosmica. Simbolizeaza legatura dintre noi si natura, prin hranirea
si energizarea celulelor din care este constituit organismul
uman. Alimentele nepotrivite, atat prin calitate, cat si prin
cantitate, pot provoca dezastre sau acumulari de toxine, care pe
termen lung….
Martianul,
fire agitata are o predispozitie pentru cafea, care il face si mai
nervos. Agresiv in masticatie, prefera cantitatea si nu calitatea, nu
ii plac mesele oficiale, ce reprezinta pierdere de timp si rabdare.
Ii plac proteinele, datorita
sentimentului de satietate. Trebuie sa-si reorganizeze planul
alimentar, punand accentul pe verdeturi in special morcovi si
spanac, pentru vit. K, primordiala impotriva durerilor de cap.
Venusianul
(pamantean), gurmand, stie sa aprecieze un preparat la adevarata sa
valoare, incepand de la preparare, asezonare si degustare. Ii
place sa gateasca. Nu poate renunta la dulciuri. Necesar a inlocui
dulciurile, cu fibre, in special la micul dejun. Sa consume sare
iodata, pentru a suplimenta lipsa de iod, care ii provoaca retentie
hidrica.
Mercurianul
(aerian), experimentator innascut, iubeste sa experimenteze in
bucatarie. Ii place sa degusteze orice fel de mancare, are o
slabiciune fata de bucataria straina, zonei din care provine. Are
nevoie de proteine, pe care le poate lua preferabil din legume
si oua, decat din carne. Iar calciul din lapte si produse lactate,
atat de important organismului.
Lunaticul,
traditionalist, ii place sa gateasca pentru familie si prieteni,
prefera si ofera preparate bazate pe carbohidrati,
specifice zonei din care provin. Important in a inlocui carnea cu
pestele, iar painea si pastele cu fructe
si legume.
Solarianul,
regele, ii place sa fie servit primul si intr-o maniera regeasca.
Exigent la mancare, ii place sa fie consistenta
si gustoasa. Trebuie sa limiteze consumul de alcool si grasimi,
datorita proastei circulatii, si sa consume
rosii si citrice pentru a-si creste aportul de vit. C.
Mercurianul
(pamantean), detine abilitatea de a transforma preparatele simple si
clasice, in ceva diferit si original,
cu gust impecabil. Prefera ordinea in bucatarie si la masa. Datorita
tranzitului lenes, sa consume fibre in cantitate
consistenta la micul dejun, iar cina sa fie cat mai lejera, pentru
facilitarea digestiei.
Venusianul
(aerian), inclinatia spre frumos, se vede si in felul in care isi
asezoneaza mancarea in farfurie, ii plac preparatele
straine, si in mod special dulciurile, la care ar trebui sa renunte.
Indicat a le inlocui cu fructe. Pentru a suplimenta lipsa de Cu
din organism, trebuie sa consume ridichi, salate si fructe de mare.
Plutonianul,
nesabuit, mancarea preferata este cea pe baza de peste, are o
slabiciune fata de sushi. Pretentios, devine
iritabil daca mancarea nu este buna. Trebuie sa manance foarte multe
fructe.
Jupiterianul,
fire sportiva, intotdeauna atent la sanatatea sa. Prefera bucataria
mediteraneana, datorita echilibrului
dintre alimente, dar nu rezista preparatelor exotice. Important sa
consume multe fructe si proteine, necesare
pentru energie.
Saturnianul,
pretentios la masa, exigent, iresponabil in ceea ce priveste
programul alimentar. Trebuie sa-si reorganizeze
mesele, sa nu sara peste ele, sa limiteze consumul de ciocolata, al
carui fan este.
Uranianul,
excentric, creativ, original in bucatarie, nu-i place sa manance
singur, deoarece pentru el mesele sunt prilej
de discutie. atentie foarte mare la ceea ce ingereaza datorita
predispozitiei spre alergii si toxi-infectii alimentare.
Pentru imbunatatirea circulatiei capilare, sa consume vit. C prin
fructe rosii si citrice.
Neptunianul,
ii place sa se bucure de mancare, prefera carbohidratii, care ii
imbunatateste starea de spirit. Trebuie sa delimiteze consumul
de dulciuri, sa le alterneze cu vitamine si proteine. Indicat
consumul de sare iodata. necesitatea de a se hidrata corect.
Sa
nu uitam ca suntem ceea ce mancam!
14-01-2011
by MicaSia
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu