miercuri, 27 mai 2015

Energia cosmica echilibrata prin alimentatie

Alimentatia, este primordiala pentru existenta noastra, prin ea creem o energie care echilibreaza si armonizeaza organismele vii cu energia cosmica. Simbolizeaza legatura dintre noi si natura, prin hranirea si energizarea celulelor din care este constituit organismul uman. Alimentele nepotrivite, atat prin calitate, cat si prin cantitate, pot provoca dezastre sau acumulari de toxine, care pe termen lung….
Martianul, fire agitata are o predispozitie pentru cafea, care il face si mai nervos. Agresiv in masticatie, prefera cantitatea si nu calitatea, nu ii plac mesele oficiale, ce reprezinta pierdere de timp si rabdare. Ii plac proteinele, datorita sentimentului de satietate. Trebuie sa-si reorganizeze planul alimentar, punand accentul pe verdeturi in special morcovi si spanac, pentru vit. K, primordiala impotriva durerilor de cap.

Venusianul (pamantean), gurmand, stie sa aprecieze un preparat la adevarata sa valoare, incepand de la preparare, asezonare si degustare. Ii place sa gateasca. Nu poate renunta la dulciuri. Necesar a inlocui dulciurile, cu fibre, in special la micul dejun. Sa consume sare iodata, pentru a suplimenta lipsa de iod, care ii provoaca retentie hidrica.

Mercurianul (aerian), experimentator innascut, iubeste sa experimenteze in bucatarie. Ii place sa degusteze orice fel de mancare, are o slabiciune fata de bucataria straina, zonei din care provine. Are nevoie de proteine, pe care le poate lua preferabil din legume si oua, decat din carne. Iar calciul din lapte si produse lactate, atat de important organismului.
Lunaticul, traditionalist, ii place sa gateasca pentru familie si prieteni, prefera si ofera preparate bazate pe carbohidrati, specifice zonei din care provin. Important in a inlocui carnea cu pestele, iar painea si pastele cu fructe si legume.
Solarianul, regele, ii place sa fie servit primul si intr-o maniera regeasca. Exigent la mancare, ii place sa fie consistenta si gustoasa. Trebuie sa limiteze consumul de alcool si grasimi, datorita proastei circulatii, si sa consume rosii si citrice pentru a-si creste aportul de vit. C.
Mercurianul (pamantean), detine abilitatea de a transforma preparatele simple si clasice, in ceva diferit si original, cu gust impecabil. Prefera ordinea in bucatarie si la masa. Datorita tranzitului lenes, sa consume fibre in cantitate consistenta la micul dejun, iar cina sa fie cat mai lejera, pentru facilitarea digestiei.
Venusianul (aerian), inclinatia spre frumos, se vede si in felul in care isi asezoneaza mancarea in farfurie, ii plac preparatele straine, si in mod special dulciurile, la care ar trebui sa renunte. Indicat a le inlocui cu fructe. Pentru a suplimenta lipsa de Cu din organism, trebuie sa consume ridichi, salate si fructe de mare.
Plutonianul, nesabuit, mancarea preferata este cea pe baza de peste, are o slabiciune fata de sushi. Pretentios, devine iritabil daca mancarea nu este buna. Trebuie sa manance foarte multe fructe.
Jupiterianul, fire sportiva, intotdeauna atent la sanatatea sa. Prefera bucataria mediteraneana, datorita echilibrului dintre alimente, dar nu rezista preparatelor exotice. Important sa consume multe fructe si proteine, necesare pentru energie.
Saturnianul, pretentios la masa, exigent, iresponabil in ceea ce priveste programul alimentar. Trebuie sa-si reorganizeze mesele, sa nu sara peste ele, sa limiteze consumul de ciocolata, al carui fan este.
Uranianul, excentric, creativ, original in bucatarie, nu-i place sa manance singur, deoarece pentru el mesele sunt prilej de discutie. atentie foarte mare la ceea ce ingereaza datorita predispozitiei spre alergii si toxi-infectii alimentare. Pentru imbunatatirea circulatiei capilare, sa consume vit. C prin fructe rosii si citrice.
Neptunianul, ii place sa se bucure de mancare, prefera carbohidratii, care ii imbunatateste starea de spirit. Trebuie sa delimiteze consumul de dulciuri, sa le alterneze cu vitamine si proteine. Indicat consumul de sare iodata. necesitatea de a se hidrata corect.

Sa nu uitam ca suntem ceea ce mancam!

14-01-2011 by MicaSia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu