duminică, 23 august 2015

Sunete - Boluri Tibetane (BT)

Bolurile tibetane, dateaza din perioada Buddha Shakyamuni (560-480 i.Hr.). Traditia a fost adusa din India in Tibet, impreuna cu invataturile lui Buddha, de marele maestru Padmasambhava in secolul 8 d.Hr. Sunt folosite in yoga, terapia prin muzica, vindecarea prin sunet, in ceremonii religioase. In traditia budista, sunetele BT sunt redate pentru a semnala inceputul si sfarsitul ciclurilor de meditatie. Bolurile tibetane emit tonuri foarte pure, aproape de undele  sinusoidale, sunetul lor este sinonim de puritate pentru urechile noastre.

Produc sunete care invoca o stare profunda de relaxare, care ajuta in mod natural accesarea starii de meditatie, scopul final fiind iluminarea. Sunt folosite pentru relaxarea profunda,  reducerea stresului, de vindecare holistica, Reiki, de echilibrare a chakrelor. Multi oameni considera ca amestecul bogat de conotatii armonice produse de BT creeaza un efect de centrare imediat, rezultand un efect direct asupra chakrelor. Chakrele dezechilibrate sunt reflectate in o serie intreaga de disfunctii mentale, emotionale si fiziologice.

Procesele de vindecare sunt initiate prin antrenarea undelor cerebrale noastre pentru a sincroniza cu rezonanta perfecta a boluri. Tonuri unice ce creeaza starea perfecta pentru meditatie profunda, gandire creativa si mesaje intuitive.
Sunetul BT antreneaza creierul si acceseze  frecventele Theta ale undelor cerebrale care induc stari meditative adanci, claritatea mintii si intuitie. Vibratiile sonore au impact calmant asupra sistemului nostru nervos, produc o senzatie de linistire, fiind o sursa de antistres.  Sunetul lor sincronizeaza undele cerebrale si imbunatateste gradul de constientizare a conexiunii minte / corp.
Un corp este intr-o stare sanatoasa, atunci cand fiecare celula si fiecare organ rezoneaza in armonie cu intreaga fiinta. Boala este caracterizata ca un obstacol in calea fluxului de energie din organism, astfel frecventele de sunet create de BT restabiliesc  si optimizeaza fluxul de energie in parti ale corpului, unde acest lucru este necesar.


Efectul de echilibrare produs de combinarea sunetelor BT si accesarea undelor Theta (ThetaHealing) permit antrenarea undelor cerebrale, combinarea ce sporeste reechilibrarea corectiva a efectului de unda sinusoidala asupra fiecarei chakre. Chakrele echilibrate sporesc la randul lor, vindecarea celulara si sistemica a intregului corp, datorita ritmurilor theta.


                                                                                                                                         by KrysTyna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu